fbpx

Bike@School is hét project voor fietsonderhoud en -herstelling op maat van de leerling. Dit project is een afgeleide van de dossiers ‘Bikewash’ en ‘Fietsatelier’ uit het project ‘Haal alles uit je fiets’ en kan je ook perfect los van de techniek en STEM lessen inzetten.

Leerwerkboek

In dit project controleren de leerlingen hun fiets aan de hand van een uitgebreide checklist. De handige stappenplannen met duidelijke foto’s maken zelfstandig werk perfect mogelijk.

Het project behandelt onder andere fietscontrole, algemeen fietsonderhoud, lekke band herstellen, ketting onderhouden, remmen en verlichting controleren, stuur- en zadelhoogte instellen, spaakspanning controleren, …

Ervaringsgebied: transport, constructie en energie

Leerwerkboek: €4,75 (incl. btw)
Handleiding leerkracht (gratis vanaf 20 stuks): €30,00 (incl. btw)

Klasmateriaal

De Bike@SchoolBOX is een stevige koffer met duurzaam kant-en-klaar klasmateriaal en bevat alle materiaal en gereedschap voor fietsonderhoud en -herstelling. Alles is dubbel voorzien, zodat telkens 2 groepjes gelijktijdig de opdracht kunnen uitvoeren. Er is voldoende materiaal om een klas van 25 leerlingen aan het werk te zetten. Het is een handige koffer met overzichtelijke controlefiches.

Afmetingen koffer: 0,8m x 0,55m x 0,45m.

Bike@SchoolBOX: €795,00 (incl. btw)

Fietsproject - Bike@SchoolBOX - Uitgeverij TESS