fbpx

Het project Haal alles uit je fiets met de bijhorende FietstechniekBOX is een volwaardig techniek & STEM project. De leerlingen gaan aan de slag met hun eigen fiets en doorlopen 6 dossiers: ‘Stel je fiets samen’, ‘Bikewash’, ‘Fietsatelier’, ‘Versnelling en verzet’, ‘Mijn helm, mijn veiligheid’ en 10 ICT opdrachten.

Leerwerkboek

Het leerwerkboek is de leidraad doorheen het project. Het helpt de leerlingen om zelfstandig en op een overzichtelijke manier de opdrachten uit te voeren. Ze leren hoe ze digitaal hun eigen fiets samenstellen en maken keuzes naar gelang hun eigen behoeftes en wensen. Vervolgens onderhouden ze hun fiets op een correcte manier en herstellen ze hun fiets waar nodig. Versnelling en verzet worden uitvoerig toegelicht en de leerlingen ontwerpen hun eigen verlichting op de meegeleverde fietshelmen. Tot slot zijn er nog 10 uiteenlopende ICT opdrachten.

Ervaringsgebied: transport, constructie en energie

Leerwerkboek (papier): €7,96/stuk (incl. btw) 

Leerwerkboek (digitaal): €7,50/stuk (incl. btw)

Handleiding leerkracht (gratis vanaf 20 stuks): €30,00 (incl. btw)

Klasmateriaal

De fietstechniekBOX is een stevige koffer met duurzaam kant-en-klaarklasmateriaal. De BOX bevat alle materiaal en gereedschap om de techniekopdrachten uit het project uit te voeren (meer dan 200 stuks). Alles is in tweevoud voorzien, zodat telkens 2 groepjes gelijktijdig de opdracht kunnen uitvoeren. Er is voldoende materiaal om een klas van 25 leerlingen aan het werk te zetten.

Afmetingen koffer: 0,8m x 0,55m x 0,45m.

FietstechniekBOX: €1.095,00 (incl. btw)

FietstechniekBOX - Uitgeverij TESS