fbpx

Leerwerkboek

De leerlingen onderzoeken besturingen op basis van poorten met een programmeerbaar alarm. Ze bestuderen eenvoudige sensoren en actuatoren en passen die toe in verschillende opdrachten.

Ervaringsgebied: ICT en constructie

Leerwerkboek (papier): €6,95 (incl. btw)

Leerwerkboek (digitaal): €6,50 (incl. btw)

Handleiding leerkracht (gratis vanaf 20 stuks): €30,00 (incl. btw)

Doe-activiteit

Het programmeerbaar alarm van TESS is een bouwpakket waarmee de leerlingen verschillende logische schakelingen kunnen maken aan de hand van diverse in- en uitvoerorganen.

De leerlingen boren de openingen in de behuizing en solderen de leds, lichtsensor en een temperatuursensor op de printplaat.

Als invoer-orgaan is er een lichtsensor, temperatuursensor en schakelaar voorzien. Als uitvoer-orgaan zijn er leds en een zoemer. De printplaat heeft ook een contraplug om andere sensoren en actuatoren op aan te sluiten.

Aan de hand van een specifieke probleemstelling programmeren de leerlingen hun alarm door gebruik te maken van EN / OF / NIET poorten.

Alarm in bouwpakket: €19,95 (incl. btw)
Batterij 9V: €1,25 (incl. btw)

Programmeerbaar alarm - Uitgeverij TESS

Klasmateriaal: alarmbox

De alarmBOX is een reeds afgewerkt programmeerbaar alarm met batterij en schroevendraaier. We leveren 6 verschillende sensoren mee: druktoets, wisselschakelaar, trilcontact, magneetcontact, bewegingscontact en wisseldrukcontact. Ook voorzien we een extra set geleiders en luchterklemmen.

AlarmBOX: €99,50 (incl. btw)

AlarmBOX