fbpx

► Programmeerbaar alarm

programmeerbaar alarm - doe-activiteit van uitgeverij TESS

Met het programmeerbaar alarm is het de bedoeling dat de leerlingen hun kennis opgedaan in het thema sturingen op een leerzame en praktische manier kunnen toepassen, zowel in de klas als thuis. Het alarmsysteem reageert op licht- en warmte- schommelingen en externe invoerorganen (schakelaar, trilcontact, kwikcontact, magneetschakelaar, enz…). Het kan niet alleen een zoemer in werking zetten, maar ook LED’s of een uitwendig uitvoerorgaan.

  • We werken met een ruime plastieken box (170 x 110 x 50 mm) waarin een printplaat gemonteerd is met daarop twee EN poorten, twee OF poorten en twee NIET poorten, klemmen om verbindingen te maken, enz.
  • Op het deksel staan een schakelaar, een lichtsensor en een temperatuursensor gemonteerd, alsook een contraplug om eventueel andere invoerorganen aan te sluiten. Led’s ontbreken uiteraard ook niet.
  • Als uitvoerorgaan hebben we een zoemer, 5 led’s en tevens een contraplug (op de zijkant) om andere uitvoerorganen in werking te laten treden.
  • De gaten in de box moeten geboord worden en enkele verbindingen (geleiders voor de schakelaars) moeten op de printplaat worden gesoldeerd. De gleuf voor de schakelaar is reeds in de fabriek gefreesd.
  • In de box kunnen verbindingen gemaakt worden zoals bij de blauwe paneeltjes. Het verleggen van de verbindingen verloopt vlot.

Het programmeerbaar alarm is in bouwpakket aan te kopen of gemonteerd.

€ 19,82/stuk (incl. btw)

Bijhorend werkboek:
beveiligen met 0 en 1

Beveiligen met nul en een

Bijhorend klasmateriaal:
alarmBOX

Alarmbox

© Uitgeverij TESS - Met ♥ ontworpen door Momentum Marketing